oktober 11, 2020

Verhuizen van een grote woning naar een compact appartement met behoud van veel ruimte!

4 WANDMEUBEL OP MAAT TV19 NEVES 768x512 jpg

Ik ben van een grote woning naar een appartementje verhuisd. Daarbij had ik een grote dressing met heel wat kledij, accessoires en schoenen. Een appartement is natuurlijk veel kleiner. Bij de verhuis dacht ik: “Hoe krijg ik dat allemaal mee?”

Mijn interieur bestond uit een combinatie van antieke en moderne kasten. Op een bepaald moment heb ik de knoop doorgehakt en ben ik voor maatkasten gegaan. Een keuze die ik meteen opnieuw zou maken.

Knap design gecombineerd met functionaliteit

Mijn nieuw interieur moest mooi, functioneel en makkelijk in onderhoud zijn. Om eerlijk te zijn: met maatmeubelen maakte ik de beste keuze, ik krijg er zoveel in kwijt.

Ik pendel tussen twee appartementen. Daarbij gaan telkens heel wat spullen over en weer.  Door de keuze van maatmeubelen, heeft alles een plaats. Dat geeft me het gevoel dat het altijd netjes en proper is.

Auteur

Frederick

Delen


In mijn appartement aan zee wou ik een fris, strak interieur dat makkelijk was in onderhoud en een bepaalde rust uitstraalde.

De indeling van de kasten is ongelooflijk. Ik heb geen enkele verloren ruimte. Het is werkelijk maatwerk tot op de millimeter.

De kast in de dressing is één volledige wand van kasten. Als ik de ene deur opendoe, dan heb ik zicht op de inhoud van de volledige hoekkast. De muren zijn van onder tot boven volledig bemeubeld, wat enorm veel opbergmogelijkheden geeft. In de andere ruimtes net hetzelfde. Voor een klein appartement vind ik dat een ideale oplossing. Ik moet als het ware niet meer in hoekjes en kantjes kruipen om te vinden wat ik nodig heb.


Iedereen die binnenkomt na de verbouwing heeft de indruk dat het appartement veel groter is geworden.

13 DRESSING OP MAAT 200x300 jpg
12 WANDMEUBEL OP MAAT WASPLAATS 200x300 jpg

Mix van mogelijkheden en materialen

Bij het ontwerp van de maatkasten kon ik ervoor kiezen om de indeling volledig te personaliseren. In mijn dressing gaat dat van lange jurken tot schoenen en accessoires… Ik kan er mijn volledige garderobe in kwijt. Dit geldt ook voor de andere ruimtes. Tot op de millimeter kon ik zeggen hoe mijn kastindeling moest zijn.

Ik heb besloten om het zo licht mogelijk te houden: wit vanbinnen en vanbuiten. Ik ben aangenaam verrast door het weinige onderhoud dat ik aan de kasten heb. De kwaliteit van de maatkasten is zeer goed, je ziet er ook geen vingerafdrukken op.

“Het onderhoud van het appartement is zo makkelijk.”

Bij de verbouwing van het appartement hebben we alles laten uitbreken en van nul terug beginnen opbouwen. Iedereen schrikt ervan als ik zeg dat de totale verbouwing slechts drie maanden geduurd heeft. We wilden graag voor Kerstmis terug verhuizen en dat is perfect verlopen. De maatkasten werden op tijd geleverd en geplaatst.

De woonkamer en de keuken zijn één geheel geworden met een open keuken. De dampkap is volledig ingewerkt. Ook hier werden allemaal kasten van onder tot boven voorzien. Hierdoor kan ik in de keuken ook mijn etenswaren kwijt op een overzichtelijke manier.

2 WANDMEUBEL OP MAAT TV17 NEVES 300x200 jpg
7 WANDMEUBEL OP MAAT TV22 NEVES 200x300 jpg
6 WANDMEUBEL OP MAAT TV21 NEVES 200x300 jpg

Ruimte voor de kleinkinderen

Aan zee komen er graag logies. In dit geval mijn 4 kleinkinderen. Voor hen hebben we een kamer voorzien met twee stapelbedden en ingebouwde kasten waar ze hun gerief in kwijt kunnen. Ik kan nu met gemak 6 mensen te slapen leggen in mijn appartement.

Ik krijg heel wat complimenten. Mensen spreken me aan: 

“het is hier zo mooi, fris, licht, opgeruimd…”

Perfectie van ontwerp tot plaatsing

Ook de creativiteit en het inzicht van bij het ontwerp tot de plaatsing, vond ik erg fijn. In de dressing liep een balk in het midden, waar men een spiegel gezet heeft van vloer tot plafond. De ruimte is verbonden met schuifdeuren, wat ook nog eens plaatsbesparend werkt.

Bij het ontwerp werd er oplossingsgericht meegedacht. Het wandmeubel in de woonkamer werd bijvoorbeeld rond de tv gebouwd. Alle kabels zijn mooi weggewerkt en ik kan makkelijk de knop van de elektriciteit uitschakelen in de schuif.

“Het resultaat sluit perfect aan bij wat ik in gedachten had. Ik heb niets moeten zeggen, niets moeten controleren, met een gerust hart heb ik het proces van A tot Z beleefd.”

Alle materialen werden met zorg geleverd en geplaatst. De plaatsers hebben zelfs gestofzuigd, namen alle plastiek enz. weer mee. Er werd proper werk geleverd.

8 WANDMEUBEL OP MAAT TV23 NEVES 200x300 jpg

De investering waard

Ik zou mijn maatkasten niet meer kunnen missen. Ik ben er echt super content van dat ik de knoop heb doorgehakt om voor maatkasten te gaan. Wat ik hier nu kan wegsteken, dat is ongelooflijk, op zo’n oppervlakte. Ik kom hier altijd toe in een proper appartement en het onderhoud is minimaal. Geen seconde twijfelen zou ik zeggen. Gewoon voor gaan. Maatkasten heb je voor altijd.

12 WANDMEUBEL OP MAAT WASPLAATS 200x300 jpg 2