september 29, 2021

De vliegende start van Lenka

Lenka Kleur 768x576 jpg

“Ik werk hier echt heel erg graag”, vertelt Lenka. “Het is natuurlijk helemaal anders dan op mijn opleiding en stage. Tijdens mijn studies Interieurvormgeving aan het LUCA School of Arts in Gent werd ik uitgedaagd om zo creatief mogelijk te denken. Bij Neves zet ik die creativiteit concreet om in de praktijk. Ik bepaal soms zelf de keuze van materialen en de geschikte kleurencombinaties. Telkens opnieuw een interessante oefening waarbij ik heel veel bijleer.”

Als technisch ontwerper krijgt Lenka de verschillende aanvragen van klanten binnen. Die vertaalt ze nauwkeurig naar gedetailleerde technische ontwerpen binnen het Neves-aanbod. Zodat die technische plannen, na finale validatie door de klant, onmiddellijk naar de afdeling productie kunnen, klaar om te worden gefabriceerd.

Auteur

Frederick

Delen

Gezonde ambitie

“Het voordeel van maatkasten en schuifdeuren op maat? Elke aanvraag is altijd anders. Het gaat altijd om andere materialen, afmetingen, indelingen en kleuren … Dat zorgt net voor zoveel afwisseling in mijn job. Elk project is een nieuwe uitdaging, elke dag kan ik mijn kennis alweer wat verder opkrikken.”

Lenka houdt vooral van de grote uitdagingen. Ook al werkt ze nog maar enkele maanden bij Neves, ze kreeg afgelopen weken meteen al een grote opdracht binnen. “Voor een klant mocht ik een hele shop-in-shop ontwerpen. Dat is veel meer dan één meubel alleen: het is echt een hele ruimte uittekenen. Dat is ook wat ik het liefste doe, me vastbijten in van die grote projecten en er dan voor de volle 100% voor gaan. Van A tot Z. Leuk dat ik dit meteen al kon tijdens mijn eerste twee maanden.”


Hier mag ik mijn creativiteit omzetten in de praktijk.

Net voor die grote opdrachten mag Lenka ook op bezoek bij klanten. “Dit was ook iets wat mij enorm aansprak om hier te komen werken,” verklaart ze. “Ik wilde niet heel de dag gewoon achter mijn computer zitten. Ik vind het contact met onze professionele klanten net superbelangrijk, en vind het ook leuk dat ik dit mag doen in mijn functie. Als je met klanten praat, begrijp je pas goed wat hun precieze noden zijn en wat zij mooi vinden. Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Ik vind het heerlijk om met hen mijn passie voor interieur te delen en samen te bekijken hoe ik hun dromen waar kan maken.”

Een goede start

“Ik voel mensen redelijk snel aan. Dat vond ik net zo leuk aan mijn eerste sollicitatiegesprek: het zat meteen goed. Tijdens dat gesprek sprak ik met Frederick en Alain, en maakte ik ook al kennis met Joke, met wie ik vandaag nauw samenwerk. Drie verschillende personen met wie het alle drie goed klikt. Voor het gesprek voelde ik me nog wat onzeker, tijdens de babbel werd ik meteen laaiend enthousiast.”

“Dat heeft zeker ook te maken met de leuke sfeer bij Neves. Ik voelde me hier meteen op mijn gemak. Tijdens mijn sollicitatie al hoorde ik verschillende collega’s in een andere ruimte lachen. Die fijne, losse sfeer sprak mij aan. En het leuke is: wat ik toen voelde, ervaar ik nu nog altijd elke dag op kantoor. Alles verloopt hier fijn en informeel. Ik mag vragen stellen als ik iets niet weet, en kan hier echt volledig mezelf zijn.”

“Heel leuk is ook het vertrouwen en de vrijheid die ik krijg van mijn collega’s. Sommige projecten mag ik helemaal zelf organiseren, net zoals ik zelf wil. Sommige deadlines mag ik ook zelf prikken. Ik zorg ervoor dat ik die dan netjes respecteer.”


Ik hou vooral van grote uitdagingen, waar ik de volle 100% voor kan gaan.