Neves produceert al 30 jaar inbouwkasten, dressings en schuifdeuren op maat. Maatwerk is precisie. Maatwerk is vakmanschap.
Daarom is iedere lijn die we tekenen, elke zaagsnede die we maken, elk materiaal dat we gebruiken, met passie gekozen.

Download onze inspiratiebrochure
NEVES Home Brochure NEVES Business Brochure Swipedoors Brochure

Contact
Ten Beukeboom 26, 9400 Ninove
+32 54 32 92 52
info@neves.be

Blog

HomeBelgische fabrikantDe eerste pasjes van technisch tekenaar Jennifer

De eerste pasjes van technisch tekenaar Jennifer

“Heel fijn dat ik met mijn diploma meteen creatief aan de slag kan”, vertelt Jennifer. “Ik studeerde Interieurvormgeving aan het LUCA School of Arts in Gent. Vreemde studiejaren wel in deze coronatijden, het laatste jaar heb ik amper iemand van mijn medestudenten in het echt gezien. Bij Neves kwam ik gelukkig weer met fijne mensen in contact.”

“Ik heb mijn eigen bureau op kantoor, waar ik de papieren bestelbonnen vertaal naar gedetailleerde technische tekeningen. De grafische ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn opleiding, én mijn creatieve skills komen hier dus bijzonder goed van pas.”

“Ik ben bij Neves terechtgekomen via een uitzendkantoor. Al bij het eerste gesprek met Frederick en Alain klikte het direct. Diezelfde positieve ervaring ondervond ik wat later tijdens mijn tweede gesprek, waarbij ik ook kennismaakte met ontwerper Joke en met Els, die de technische plannen controleert. Het goed gevoel was wederzijds: twee weken later kon ik hier beginnen.”

“Al bij het eerste gesprek klikte het meteen.”

“In de week voor ik begon te werken mocht ik al een kijkje komen nemen in de fabriek. Heel interessant! Frederick stelde me voor aan mijn nieuwe collega’s, hij vertelde me het verhaal en de waardeketen van Neves en ook wat mijn functie daarin is.”

“Op mijn eerste werkdag, op 19 april, kreeg ik heel wat informatie mee. Ik was op het eind echt supermoe. Maar ook wel heel blij, ik had opvallend veel minder stress dan ik op voorhand had verwacht. Ik voelde me bij Neves meteen heel vertrouwd en op mijn gemak. Ik mag hier volledig mezelf zijn.”

“Tijdens mijn eerste week leerde ik werken met het tekenprogramma Korpus. Ik had natuurlijk al heel wat ervaring met tekensoftware, maar met nieuwe software is het altijd wat wennen in het begin. Korpus is iets technischer dan Sketch-Up, met veel lijnen en kleuren. Van in het begin begon ik ermee te experimenteren. Om het programma onder de knie te krijgen, tekende ik eerst enkele maatkasten na.”

“Intussen werk ik hier al enkele maanden, en heb ik al meerdere complexe kasten op maat mogen uittekenen. Dat gaat hier vooruit! Als ik met vragen zit, kan ik gelukkig terecht bij mijn collega’s. Mijn technische tekeningen worden ook altijd eerst gecontroleerd. Als ik dan een beginnersfoutje heb gemaakt, filteren zij dat eruit en laten ze me dit weten. Zo leer ik elke dag vlotter tekenen.”

“Ik voelde me meteen op mijn gemak. Ik mag hier echt volledig mezelf zijn.”

‘’Ik vind het echt heel fijn dat ik in zo’n sterk team ben terecht gekomen. Ik heb niet alleen een klik met mijn directe collega’s van het bureau, maar ook met de mensen van het atelier. De sfeer hier is opvallend los en informeel. Ook al zie ik mijn collega’s van het atelier wat minder, het is heel fijn dat ik met hen kan praten, bijvoorbeeld wanneer ik aankom .”